Toast s pečeným vepřovým masem na zelném salátu s roketou

26 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1443 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
115 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
15 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z pečeného vepřového masa ukrojíme 3-4 plátky, posypeme najemno nasekanými listy šalvěje a nastrouhanou citrónovou kůrou. Maso zabalíme do potravinářské folie a dáme do ledničky na 1 hodinu odpočinout.
  • 2
    Připravíme zelný salát (coleslaw): Bílé zelí nadrobno nakrouháme, nastrouháme oloupanou mrkev a na kolečka pokrájíme cibuli. V misce smícháme majonézu se zelím, mrkví a cibulí, podle chuti osolíme a opepříme, přikryjeme potravinářskou folií a necháme asi půl hodiny rozležet.
  • 3
    Z tmavého celozrnného chleba ukrojíme silný krajíc, který po obou stranách ho opečeme.
  • 4
    Na opečený krajíc navršíme zelný salát a listy rokety, navrch položíme plátky masa, které osolíme a opepříme.
  • 5
    Toast pokapeme olivovým olejem a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.