Toast s pečeným vepřovým masem na zelném salátu s roketou
26 min.
Ingredience
- 150gramůZelí hlávkové bílé
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCibule
- 0,25lžičkaSůl
- 0,1lžičkaPepř černý mletý
- 1krajícChléb celozrnný pšenično-žitný
- 3lžíceRoketa
- 1lžíceOlej olivový
- 2lžičkyŠalvěj čerstvá
- 2lžičkyCitronová kůra
- 150gramůVepřové maso pečené
- 2lžíceMajonéza
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1443 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
115 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
15 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Z pečeného vepřového masa ukrojíme 3-4 plátky, posypeme najemno nasekanými listy šalvěje a nastrouhanou citrónovou kůrou. Maso zabalíme do potravinářské folie a dáme do ledničky na 1 hodinu odpočinout.
- 2Připravíme zelný salát (coleslaw): Bílé zelí nadrobno nakrouháme, nastrouháme oloupanou mrkev a na kolečka pokrájíme cibuli. V misce smícháme majonézu se zelím, mrkví a cibulí, podle chuti osolíme a opepříme, přikryjeme potravinářskou folií a necháme asi půl hodiny rozležet.
- 3Z tmavého celozrnného chleba ukrojíme silný krajíc, který po obou stranách ho opečeme.
- 4Na opečený krajíc navršíme zelný salát a listy rokety, navrch položíme plátky masa, které osolíme a opepříme.
- 5Toast pokapeme olivovým olejem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.