Toasty s králičím masem
45 min.
Ingredience
- 100gramůPórek
- 100gramůCeler řapíkatý
- 150gramůKráličí maso
- 8lžicOlej olivový
- 50gramůOlivy černé
- 2kusyRozmarýn čerstvý
- 3kusyBobkový list
- 3kusyHřebíček
- 1špetkaCitronová kůra
- 150mililitrůVíno červené
- 2kusyBageta
- 5kusůJalovec
- 3stroužkyČesnek
- 1lžíceKapary sterilované
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
708 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
21 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omytý pórek a celer nakrájíme na kostky, oloupaný stroužek česneku nasekáme.
- 2Očištěné a omyté králičí maso nakrájíme na kostky a spolu s česnekem opečeme na 4 lžících oleje. Přidáme pórek a celer, kapary a vše opékáme asi 5 minut. Vmícháme protlak, lžičku nasekaného rozmarýnu, rozdrcený jalovec, bobkový list, hřebíček, citronovou kůru a přilijeme červené víno. Podusíme asi 20 minut. Potom vyjmeme bobkový list a hřebíček, maso se zeleninou rozmixujeme a směs podle chuti osolíme a opepříme.
- 3Oloupeme zbylý česnek a stroužky osmahneme spolu s rozmarýnem na 4 lžících oleje. V oleji opečeme krajíčky bagety dozlatova a potřeme je rozmixovanou směsí a ozdobíme olivami. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.