Toasty s kuřecím masem a květákem
40 min.
Ingredience
- 200gramůChléb toastový
- 120gramůKuřecí maso grilované
- 200gramůKvěták
- 3gramySůl
- 3gramyPepř černý celý
- 2gramyBobkový list
- 3mililitryOcet kvasný lihový
- 100gramůMajonéza
- 4gramyKari koření
- 3mililitryCitronová šťáva
- 5gramůCukr moučkový
- 30mililitrůVíno bílé
- 40gramůOkurky nakládané
- 250mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
11 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Květák rozebereme na malé růžičky, kuřecí maso nakrájíme na kostičky, okurku na plátky, krajíčky toastového chleba opečeme nasucho v topinkovači.
- 2Květák vsypeme do rendlíku, zalijeme vodou, přidáme kuličky pepře, bobkový list, osolíme, přilijeme ocet a povaříme 10 minut. Scedíme a necháme okapat.
- 3Mezitím ochutíme majonézu. Přimícháme do ní cukr, bílé víno, citronovou šťávu a kari koření. Květák smícháme s nasekaným masem, vmícháme ochucenou majonézu, vzniklou směs navrstvíme rovnoměrně na opečené krajíčky chleba, rozdělíme na talířky, ozdobíme plátkem kyselé okurky a podáváme jako studený předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.