Toasty s kuřecími řízečky
55 min.
Ingredience
- 4kusyKuřecí prsa
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3kusyVejce slepičí
- 100gramůStrouhanka
- 1lžícePomerančová kůra
- 2kusyŠalotka
- 2lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 1kusPažitka
- 2kusyRajčata
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1baleníChléb toastový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
746 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
31 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa omyjeme, očistíme, osušíme, naklepeme. Osolíme, opepříme a překrojíme napůl. Na talíř nasypeme hladkou mouku, v dalším talíři rozšleháme vejce a na třetí talíř nasypeme strouhanku smíchanou s pomerančovou kůrou. Kuřecí řízečky postupně obalujeme v mouce, vajíčku a strouhance.
- 2Žampiony očistíme a pokrájíme na plátky, šalotku očistíme a nakrájíme na kolečka. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
- 3Na pánvi rozpálíme 2 lžíce másla, řízky na něm z obou stran osmažíme, vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.
- 4Na pánvi rozpálíme zbytek másla, přidáme šalotku a žampiony, 5 minut dusíme, přimícháme na jemno nasekanou pažitku, smetanu, osolíme, opepříme a důkladně promícháme.
- 5Rajčata omyjeme, osušíme, krájíme na plátky. Toastový chléb pokrájíme na 8 plátků a plníme vždy jedním řízečkem, plátkem rajčete, žampionovou směsí a plátkem Ementálu. Vložíme do předehřáté trouby a 15 minut zapékáme. Ihned po vyjmutí z trouby servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.