Tofové sendviče
55 min.
Ingredience
- 4kusyShiitake houby
- 275gramůSýr sójový - Tofu
- 0,5kusOkurka salátová
- 1lžičkaZázvor celý
- 60gramůSýr smetanový tavený 45%
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 125gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusVejce slepičí
- 1,25litryVoda pitná
- 2lžíceSezam - semena
- 1,5decilitryJogurt bílý
- 2lžičkyMed včelí
- 2lžíceMáta
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
9 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
10 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Sušené houby vložíme do misky a zalijeme teplou vodou. Necháme je bobtnat 25 minut. Poté je necháme okapat, vymačkáme z nich vodu a odstraníme tuhé části a houby pokrájíme.
- 2Z tofu necháme okapat vodu a pokrájíme na tenké plátky. Každý plátek pokrájíme na čtvereček o straně 2,5cm.
- 3Z okurky vymačkáme vodu a smícháme s houbami, krémovým sýrem a nastrouhaným zázvorem. Osolíme a opepříme. Náplň dáváme mezi dva čtverečky tofu.
- 4Připravíme si těsto - do mísy dáme mouku, přidáme vejce, vodu, sůl a vypracujeme husté těsto. Přidáme do něj sezamová semínka. Rozehřejeme olej, obalíme sendvičce v těstíčku a osmažíme do zlatova. Poté vyndáme, necháme okapat.
- 5Připravíme si omáčku - smícháme med, jogurt a mátu.
- 6Omáčku podáváme zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.