Tofu s fazolkami a kukuřičkami

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
17 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Osolené mléko přivedeme k varu, přisypáváme do něj za stálého míchání krupici. Vaříme 10 minut. Poté necháme vychladit, dokud nebude vlažné.
  • 2
    Smícháme v misce sherry, tofu, sójovou omáčku a zázvor a promícháme, aby se tofu obalilo. Necháme marinovat 20 minut. Vejce ušleháme s trochou pepře, přidáme s parmezánem do mléka s krupicí a promícháme. Těsto přendáme na vymazaný pečicí plech a vytvarujeme placku o průměru 25 cm. Potřeme ji rajčatovou omáčkou až k okraji.
  • 3
    V hrnci s vroucí vodou blanšírujeme minutu cukrové kukuřičky a fazolky, poté necháme okapat a společně s okapaným tofu rozložíme na pizzu. Posypeme pokrájenou jarní cibulkou a plátky sýra. Zakápneme sezamovým olejem, osolíme a opepříme.
  • 4
    V troubě předehřáté na 200 stupňů pečeme 20 minut.
  • 5
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.