Tofu s fazolkami a kukuřičkami
95 min.
Ingredience
- 1litrMléko polotučné
- 1lžičkaSůl
- 225gramůKrupice dětská
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1lžíceSherry brandy
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 250gramůSýr sójový - Tofu
- 2kusyVejce slepičí
- 60gramůSýr Parmezán
- 4lžíceOmáčka rajčatová
- 25gramůFazolové lusky zelené
- 4kusyCibulka jarní
- 60gramůMozzarella
- 2lžičkyOlej sezamový
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 25gramůKukuřice cukrová nakládaná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
17 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Osolené mléko přivedeme k varu, přisypáváme do něj za stálého míchání krupici. Vaříme 10 minut. Poté necháme vychladit, dokud nebude vlažné.
- 2Smícháme v misce sherry, tofu, sójovou omáčku a zázvor a promícháme, aby se tofu obalilo. Necháme marinovat 20 minut. Vejce ušleháme s trochou pepře, přidáme s parmezánem do mléka s krupicí a promícháme. Těsto přendáme na vymazaný pečicí plech a vytvarujeme placku o průměru 25 cm. Potřeme ji rajčatovou omáčkou až k okraji.
- 3V hrnci s vroucí vodou blanšírujeme minutu cukrové kukuřičky a fazolky, poté necháme okapat a společně s okapaným tofu rozložíme na pizzu. Posypeme pokrájenou jarní cibulkou a plátky sýra. Zakápneme sezamovým olejem, osolíme a opepříme.
- 4V troubě předehřáté na 200 stupňů pečeme 20 minut.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.