Tortelli s kaštany a artyčoky
55 min.
Ingredience
- Na artyčoky
- Na náplň
- 200gramůSýr Ricotta
- 6lžicSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 30gramůOřechy vlašské
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- Na omáčku
- 2lžíceSýr Parmezán
- 20gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- Na těsto
- 60gramůMouka z jedlých kaštanů
- 30lžicOlej olivový extra panenský
- 3kusyVejce slepičí
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1502 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
93 g
Sacharidy
158 g
Vláknina
58 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Ricottu smícháme se žloutkem a sýrem. Ořechy opražíme, najemno nasekáme, smícháme se sýry, osolíme, opepříme. Mouky zaděláme s vejci, špetkou soli a lžící oleje. Těsto necháme 30 minut odpočinout. Z těsta vyválíme slabý plát, utvoříme tortelli se sýrovou náplní. Artyčoky očistíme a nakrájíme na tenké dílky. Osmahneme je na pánvi s olejem a česnekem, osolíme a pod pokličkou podusíme 10 minut.
- 2Tortelli uvaříme v osolené vodě 3-4 minuty, scedíme a promícháme s rozpuštěným máslem. Podáváme artyčoky, kolem nich upravíme tortelli, posypeme nastrouhaným sýrem parmezánem a ozdobíme kerblíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.