Tortellini s anglickou slaninou a smetanou

70 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
660 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
46 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vroucí osolené vodě vaříme tortellini podle návodu na obalu. Uvařené těstoviny slijeme a necháme okapat.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme olivový olej a orestujeme na něm na kostičky nakrájenou jarní cibulku.
  • 3
    Přidáme česnek, rajčata, slaninu, šalvěj, sůl a pepř a vše orestujeme.
  • 4
    Zapékací mísu důkladně vymažeme a na dno rozložíme uvařené tortellini, pokryjeme je směsí slaniny a rajčat. V misce rozšleháme vejce, přidáme smetanu ke šlehání a zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a směsí přelijeme těstoviny v zapékací míse. Nakonec posypeme nastrouhaným parmezánem.
  • 5
    V troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia zapékáme 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.