Tortellini s anglickou slaninou a smetanou
70 min.
Ingredience
- 250gramůTěstoviny Tortellini sýrové
- 3lžíceOlej olivový
- 6kusůCibulka jarní
- 1stroužekČesnek
- 250gramůRajčata
- 150gramůAnglická slanina
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 50gramůSýr Parmezán
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
660 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
46 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Ve vroucí osolené vodě vaříme tortellini podle návodu na obalu. Uvařené těstoviny slijeme a necháme okapat.
- 2Na pánvi rozpálíme olivový olej a orestujeme na něm na kostičky nakrájenou jarní cibulku.
- 3Přidáme česnek, rajčata, slaninu, šalvěj, sůl a pepř a vše orestujeme.
- 4Zapékací mísu důkladně vymažeme a na dno rozložíme uvařené tortellini, pokryjeme je směsí slaniny a rajčat. V misce rozšleháme vejce, přidáme smetanu ke šlehání a zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a směsí přelijeme těstoviny v zapékací míse. Nakonec posypeme nastrouhaným parmezánem.
- 5V troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia zapékáme 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.