Tortellini se žampionovou omáčkou

40 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
30 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
5 g
Cukr
997 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tortellini uvaříme v dostatečném množství vroucí vody dle návodu na obalu. Uvařené scedíme, necháme okapat a vložíme zpět do hrnce, udržujeme v teple.
  • 2
    Oloupeme česnek a utřeme ho. Očistíme žampiony, nakrájíme na tenké plátky. Omyjeme citron, osušíme a na struhadle nastrouháme kůru.
  • 3
    Připravíme hrnec, ve kterém rozpustíme máslo, přidáme žampiony, zhruba 2 minuty je podusíme.
  • 4
    K žampionům přidáme česnek, smetanu, muškátový oříšek a citronovou kůru. Vše promícháme, přidáme čerstvě namletý pepř. Nastrouháme Parmezán, přidáme ho k žampionům, vše povaříme na mírném ohni přibližně 3 minuty.
  • 5
    Omáčku přidáme k uvařeným tortellinám, opatrně promícháme, upravíme na talíře, podáváme okořeněné pepřem namletým rovnou z mlýnku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.