Tortellini se žampionovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1stroužekČesnek
- 180gramůŽampiony čerstvé
- 1kusCitrony
- 60gramůMáslo čerstvé
- 320mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceSýr Parmezán
- 400gramůTěstoviny Tortellini
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
30 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
5 g
Cukr
997 mg
Postup přípravy
- 1Tortellini uvaříme v dostatečném množství vroucí vody dle návodu na obalu. Uvařené scedíme, necháme okapat a vložíme zpět do hrnce, udržujeme v teple.
- 2Oloupeme česnek a utřeme ho. Očistíme žampiony, nakrájíme na tenké plátky. Omyjeme citron, osušíme a na struhadle nastrouháme kůru.
- 3Připravíme hrnec, ve kterém rozpustíme máslo, přidáme žampiony, zhruba 2 minuty je podusíme.
- 4K žampionům přidáme česnek, smetanu, muškátový oříšek a citronovou kůru. Vše promícháme, přidáme čerstvě namletý pepř. Nastrouháme Parmezán, přidáme ho k žampionům, vše povaříme na mírném ohni přibližně 3 minuty.
- 5Omáčku přidáme k uvařeným tortellinám, opatrně promícháme, upravíme na talíře, podáváme okořeněné pepřem namletým rovnou z mlýnku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.