Tortelloni plněné špenátem
35 min.
Ingredience
- 160gramůŠpenát listový čerstvý
- 250gramůRicotta
- 30gramůSýr Parmezán
- 1kusVejce slepičí
- 200gramůNudlové těsto
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 20gramůPažitka
- Omáčka
- 80mililitrůOlej olivový extra panenský
- 40gramůOříšky piniové
- 100gramůRajčata sušená sterilovaná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
43 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
3 g
Cukr
791 mg
Postup přípravy
- 1Těsto vyválíme na tenký plát a vykrájíme kolečka o průměru asi 8 cm. Nasekaný špenát, sýry ricotta a parmezán, pažitku, polovinu rozšlehaného vejce, sůl a pepř smícháme v míse.
- 2Kolečka těsta rozložíme na pracovní plochu a do středu každého upravíme asi 1 1/2 lžičky směsi. Okraje mírně potřeme zbylým rozšlehaným vejcem. Kolečko přehneme na polovinu a okraje pevně přitiskneme.
- 3Tortelloni postupně vaříme ve velkém množství osolené vody al dente a udržujeme je teplé.
- 4Všechny suroviny na omáčku smícháme ve velkém hrnci a prohřejeme. Tortelloni vložíme do omáčky, protřeseme a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.