Tortilla s treskou a římským salátem
35 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaOregano sušené
- 450gramůFilé z aljašské tresky
- 125mililitrůVývar rybí
- 8kusůTortilla
- 1kusSalát římský
- 2kusyRajčata
- 80gramůSalsa rajčatová
- 2kusyCitrony
- 4stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaKmín římský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
4 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
11 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Tresku zbavíme kůže a kostí, osolíme a opepříme. Maso s posekaným česnekem, mletým kmínem a oreganem vložíme do rendlíku, zalijeme vývarem a minutu vaříme. Uvařenou rybu necháme ve vývaru vychladnout. Po půl hodině maso vyndáme z vývaru na mísu, rozebereme na kousky a zakapeme šťávou z půlky citronu.
- 2Tortilly ohřejeme na suché pánvi, jen trošku zastříkneme vodou. Hotové držíme v teple.
- 3Asi tři listy římského salátu nakrájíme na proužky a rozdělíme ho do tortill spolu s kousky ryby, rajčaty, která jsme nakrájeli na kostičky, a salsy. Směs zabalíme do tortill, přidáme dílek citronu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.