Tortilla zapečená s masem
80 min.
Ingredience
- 50gramůFazole bílé
- 1litrVoda pitná
- 50gramůMrkev kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 1kusCibule
- 5stroužkůČesnek
- 1kusChilli paprička
- 2lžíceOlej olivový
- 200gramůVepřové maso mleté
- 3kusyBobkový list
- 1špetkaOregano sušené
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 400gramůRajčata Cherry
- 50gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 4kusyTortilla
- 200gramůSýr Ementál (Primátor)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
559 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
31 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Fazole přes noc namočíme ve vodě, poté uvaříme do měkka, scedíme a necháme vychladnout.
- 2Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky, česnek na plátky, cibuli a papričku bez semínek na drobné kousky.
- 3V kastrole rozpálíme olej, na něm orestujeme cibuli s česnekem, přidáme papričku a zeleninu. K změklé zelenině vmícháme mleté maso a ještě restujeme. Přidáme koření a sůl, krájená sterilovaná rajčata i s nálevem a dusíme za občasného míchání. Když se tekutina odpaří, přimícháme fazole, sterilovanou kukuřici bez nálevu a hotové ragú řádně promícháme.
- 4Tortilly zlehka opečeme na suché pánvi po obou stranách. Každou tortillu naplníme ragú, do kterého před tím vmícháme polovinu jemně strouhaného ementálu, tortilly přepůlíme a narovnáme do pekáčku. Vše překryjeme zbylým ragú, posypeme zbylým ementálem a v troubě předehřáté na 200 °C a zapékáme pod grilem asi 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.