Tortillová jehněčí pizza s omáčkou enchilada

160 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
913 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
25 g
Sacharidy
128 g
Vláknina
10 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí s cibulí, česnekem, oreganem a kmínem vložíme do kastrolu, zalijeme vodou a přivedeme k varu, poté snížíme stupeň teploty, přikryjeme pokličkou a vaříme 1,5 hodiny.
  • 2
    Po uvaření masa do měkka, vyjmeme maso z kastrolu, necháme ho okapat a vložíme do mísy na pečení. Maso posypeme mletým chilli a pečeme dalších 30 minut. Po upečení maso natrháme na kousky a odložíme si stranou.
  • 3
    Kukuřičnou mouku osolíme, spojíme s vodou a vypracujeme těsto. Mezi dva pečící papíry vložíme 4 lžíce těsta a vyválíme tenkou placku, kterou pečeme na suché pánvi. Pečeme asi 3 minuty z obou stran. Tortillové placky ponecháme v teple.
  • 4
    Pro omáčku enchilada si nakrájíme rajčata, cibuli, česnek, chilli, koriandr a vše rozmixujeme do hladké pasty. Takto vzniklou pastu dáme do kastrůlku, pomalu přivedeme k varu, vmícháme vývar a vaříme asi 8-10 minut do zhoustnutí, dochutíme limetovou šťávou.
  • 5
    Na tortilly položíme rovnoměrně fazole, posypeme vrstvou natrhaného jehněčího masa, potřeme omáčkou enchiada, posypeme sýrem a pečeme asi 10 minut.
  • 6
    Podáváme s kousky limetky a nasekanými chilli papričkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.