Tortillová jehněčí pizza s omáčkou enchilada
160 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 400gramůRajčata
- 1kusChilli paprička
- 40mililitrůKoriandr čerstvý
- 10,5mililitrůKmín římský
- 1špetkaChilli koření mleté
- 3gramyOregano čerstvé
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 500gramůMouka kukuřičná
- 375mililitrůVoda pitná
- 300gramůFazole bílé v chilli omáčce
- 300gramůSýr Feta
- 1kusLimetka
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 300gramůJehněčí kýta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
913 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
25 g
Sacharidy
128 g
Vláknina
10 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí s cibulí, česnekem, oreganem a kmínem vložíme do kastrolu, zalijeme vodou a přivedeme k varu, poté snížíme stupeň teploty, přikryjeme pokličkou a vaříme 1,5 hodiny.
- 2Po uvaření masa do měkka, vyjmeme maso z kastrolu, necháme ho okapat a vložíme do mísy na pečení. Maso posypeme mletým chilli a pečeme dalších 30 minut. Po upečení maso natrháme na kousky a odložíme si stranou.
- 3Kukuřičnou mouku osolíme, spojíme s vodou a vypracujeme těsto. Mezi dva pečící papíry vložíme 4 lžíce těsta a vyválíme tenkou placku, kterou pečeme na suché pánvi. Pečeme asi 3 minuty z obou stran. Tortillové placky ponecháme v teple.
- 4Pro omáčku enchilada si nakrájíme rajčata, cibuli, česnek, chilli, koriandr a vše rozmixujeme do hladké pasty. Takto vzniklou pastu dáme do kastrůlku, pomalu přivedeme k varu, vmícháme vývar a vaříme asi 8-10 minut do zhoustnutí, dochutíme limetovou šťávou.
- 5Na tortilly položíme rovnoměrně fazole, posypeme vrstvou natrhaného jehněčího masa, potřeme omáčkou enchiada, posypeme sýrem a pečeme asi 10 minut.
- 6Podáváme s kousky limetky a nasekanými chilli papričkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.