Toskánská kuřecí stehýnka
40 min.
Ingredience
- 4kusyKuřecí stehna
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceStrouhanka
- 1kusCitrony
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaFenykl obecný
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 1šálekOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1005 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
90 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omytá a osušená kuřecí stehna potřeme česnekem utřeným se solí a pepřem. Maso obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance smíchané s drceným fenyklem.
- 2Stehýnka smažíme v dostatečném množství oleje nejdříve pod pokličkou. Když se usmaží po jedné straně, obrátíme je a dosmažíme bez pokličky.
- 3Podáváme s vařenými bramborami posypanými pažitkou, obložíme dílky citronu a rajčat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.