Toskánské rizoto
60 min.
Ingredience
- 100gramůŠalotka
- 80gramůPaprika červená
- 250gramůRýže Arborio
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 250mililitrůVíno bílé
- 400gramůMořské plody mix
- 250gramůBrokolice
- 5gramůPepř černý mletý
- 15gramůPetržel - nať
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
496 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
7 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na oleji orestujeme kolečka šalotky, drcený česnek a kostičky papriky. Přidáme rýži, za stálého míchání minutu smažíme,aby se zrnka rýže obalila olejem.
- 2Přivedeme k varu vývar, který přidáváme po částech ke směsi rýže s žampiony a vínem. Vše přivedeme k varu, stáhneme plamen a bez pokličky necháme vařit 15 minut. Pravidelně promícháváme.
- 3Přidáme mořské plody a největší část vývaru, pravidelně mícháme, dokud rýže není uvařená. Zatím uvaříme brokolici doměkka a přidáme k rizotu, dochutíme pepřem a ozdobíme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.