Tousty po italsku
20 min.
Ingredience
- 20mililitrůOlej olivový extra panenský
- 20gramůMáslo čerstvé
- 100gramůPetržel - nať
- 2stroužkyČesnek
- 10gramůSůl
- 2kusyRajčata
- 100gramůLilek
- 100gramůPaprika červená
- 8plátkůChléb toastový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
13 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Olivový olej smícháme s rozpuštěným máslem a prolisovaným česnekem. Přidáme na jemno nakrájenou petrželku, osolíme a promícháme.
- 2Na rozehřátém grilu poté opékáme tousty nebo plátky veky, které jsme z horní strany potřeli připravenou pomazánkou. Spolu s tousty dáme na gril opéci plátky lilku a nakrájené proužky papriky.
- 3Když je vše dozlatova opečené, ozdobíme tousty grilovanou zeleninou, přidáme plátky čerstvých rajčat a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 25. 7. 2016
Tousty po italsku
Nepatrně jsem změnila postup: nejdříve jsem opekla plátky veky a pak je teprve potřela připraveným bylinkovým olejem. Je to dobrá a rychlá večeře, takovéto opečené malé chlebíčky s bylinkovým olejem (určitě se hodí i bazalka) a různými oblohami znám pod názvem crostini. Palec nahoru 🙂