Tradiční kapr načerno
85 min.
Ingredience
- 1kilogramKapr obecný
- 2kusyCibule
- 70gramůCeler bulvový
- 70gramůMrkev kořen
- 60gramůPetržel kořen
- 250gramůPerník
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 2lžícePovidla švestková
- 50gramůHrozinky
- 150gramůŠvestky sušené
- 100gramůOřechy vlašské
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžíceCukr krupice
- 300mililitrůVíno červené
- 2kusyBobkový list
- 1litrVoda pitná
- 120gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
976 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
109 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
6 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Z kapra vyřízneme páteř, nakrájíme ho na porce a dáme na 3 minuty vařit do osolené vody s octem, 1 cibulí, pepřem a bobkovým listem. Poté stáhneme plamen a kapra necháme „táhnout“ dalších 5 minut. Potom rybu vyndáme a udržujeme v teple.
- 2Ve smaltovaném kastrole rozpálíme máslo, přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, cibuli nakrájenou na kostičky, 1 lžičku cukru, vše dozlatova osmahneme a zalijeme vývarem z kapra.
- 3Do omáčky přidáme nastrouhaný perník, povidla, víno, ocet a 1 hodinu vaříme.
- 4Spaříme hrozinky a sušené švestky.
- 5Omáčku přecedíme, vložíme do ní pokrájené ořechy, hrozinky a sušené švestky.
- 6Porce kapra podáváme přelité černou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 3. 5. 2015
Tradiční kapr načerno
Dobrý a vyzkoušený recept. 🙂