Tradiční kapr načerno

85 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
976 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
109 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
6 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z kapra vyřízneme páteř, nakrájíme ho na porce a dáme na 3 minuty vařit do osolené vody s octem, 1 cibulí, pepřem a bobkovým listem. Poté stáhneme plamen a kapra necháme „táhnout“ dalších 5 minut. Potom rybu vyndáme a udržujeme v teple.
  • 2
    Ve smaltovaném kastrole rozpálíme máslo, přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, cibuli nakrájenou na kostičky, 1 lžičku cukru, vše dozlatova osmahneme a zalijeme vývarem z kapra.
  • 3
    Do omáčky přidáme nastrouhaný perník, povidla, víno, ocet a 1 hodinu vaříme.
  • 4
    Spaříme hrozinky a sušené švestky.
  • 5
    Omáčku přecedíme, vložíme do ní pokrájené ořechy, hrozinky a sušené švestky.
  • 6
    Porce kapra podáváme přelité černou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 3. 5. 2015
Tradiční kapr načerno
Dobrý a vyzkoušený recept. 🙂