Tresčí filé s banány
35 min.
Ingredience
- 1lžíceCitronová šťáva
- 5lžicStrouhanka
- 2lžíceOlej stolní
- 4kusyBanány
- 4kusyTřešně
- 1kusVejce slepičí
- 3lžičkyKari koření
- 800gramůFilé z aljašské tresky
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
23 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
6 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Omyté porce filé osušíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 10 minut rozležet.
- 2Potom filé osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce a rozkvedlaném vejci a nakonec ve strouhance.
- 3Rozehřejeme větší část másla a olej, vložíme porce filé a po obou stranách smažíme. Vyjmeme a necháme na teplém místě.
- 4Oloupané banány nakrájíme na šikmé plátky, rozehřejeme zbylé máslo a banány v něm osmahneme.
- 5Připravené plátky banánů a okapané třešně poprášíme kari kořením a rozdělíme je na porce filé.
- 6Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.