Tresčí filé s cibulí a pomerančem
25 min.
Ingredience
- 400gramůCibule
- 2lžícePetržel - nať
- 5lžicOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 480gramůFilé z aljašské tresky
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusPomeranče
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
231 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
9 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Z pomeranče nastrouháme kůru a vylisujeme šťávu. Společně s oloupanou cibulí dáme do většího hrnce se 4mi lžícemi oleje. Ochutíme solí, pepřem, přivedeme k varu a na mírném ohni cca 8min povaříme.
- 2Mezitím filé zaprášíme moukou, v pánvi rozpálíme olej a spolu s neoloupaným stroužkem česneku maso 2-3min z každé strany osmahneme. Poté vyjmeme, necháme okapat a přidáme do hrnce s cibulí. Povaříme ještě cca 1min a odstavíme.
- 3Filé s cibulí rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a posypeme nasekanou petrželkou. Dozdobíme pomerančovou kůrou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.