Tresčí filé se salsou verde
30 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 750gramůFilé z aljašské tresky
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 10gramůBazalka
- 2lžíceHořčice
- 3stroužkyČesnek
- 1špetkaCukr krupice
- 1kusCitrony
- 8lžicOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
23 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
651 mg
Postup přípravy
- 1Porce filé omyjeme, pokapeme dvěma lžícemi citronové šťávy, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Maso opékáme v pánvi na rozehřátém oleji po každé straně asi 3 minuty.
- 2Lístky bazalky, oloupaný, nasekaný česnek, hořčici a olej rozmixujeme. Vzniklou zelenou omáčku (salsa verde) okyselíme citronovou šťávou, osladíme, osolíme a opepříme.
- 3Filé rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme dílky citronu.
- 4Podáváme s opečenými nebo vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.