Tresčí filé se salsou verde

30 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
23 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
651 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Porce filé omyjeme, pokapeme dvěma lžícemi citronové šťávy, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Maso opékáme v pánvi na rozehřátém oleji po každé straně asi 3 minuty.
  • 2
    Lístky bazalky, oloupaný, nasekaný česnek, hořčici a olej rozmixujeme. Vzniklou zelenou omáčku (salsa verde) okyselíme citronovou šťávou, osladíme, osolíme a opepříme.
  • 3
    Filé rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme dílky citronu.
  • 4
    Podáváme s opečenými nebo vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.