Tresčí filety s citrusovou omáčkou
28 min.
Ingredience
- 120gramůKumkvát
- 800gramůTreska aljašská
- 50gramůCibule červená
- 25mililitrůOmáčka sójová
- 20mililitrůLimetková šťáva
- 60mililitrůPomerančová šťáva
- 10gramůCukr třtinový
- 2špetkyPepř černý mletý
- 8gramůSůl
- 400gramůRýže dušená
- 20gramůPažitka
- 40gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
10 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Filety z tresky osolíme a opepříme. Červenou cibuli nakrájíme na tenké plátky, pažitku posekáme na jemno. Kumkvaty omyjeme, pokrájíme na tenké plátky, vložíme do misky, přisypeme cibuli, pažitku třtinový cukr, ochutíme sojovou omáčkou, mletým pepřem, zalijeme limetkovou a pomerančovou šťávou, necháme dvě hodiny uležet. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme filety (nejdříve kůží dolů), osmažíme z obou stran do zlatova.
- 2Filety upravíme na talíře, doplníme dušenou rýží a přelijeme omáčkou z misky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.