Tresčí salát s mandlovým dresinkem
20 min.
Ingredience
- 300gramůTreska aljašská
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusSalát hlávkový
- 1kusPaprika červená
- 30gramůMandle
- 1stroužekČesnek
- 1hrstPetržel kudrnka
- 50mililitrůOlej olivový
- 2lžíceOcet vinný
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
538 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
42 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Tresku nakrájíme na malé kousky, pokapeme citronovou šťávou a osolíme. V pánvi rozehřejeme máslo a na něm rybu 5 minut smažíme, pak ji opepříme.
- 2Salát omyjeme a natrháme na malé kousky. Papriku podélně rozřízneme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky.
- 3Mandle spaříme, oloupeme a umeleme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Petrželku opláchneme pod studenou vodou a najemno nasekáme.
- 4V misce smícháme metlou olej s mletými mandlemi, prolisovaným česnekem a nakrájenou petrželkou, podle chuti přidáme citronovou šťávu, opepříme a osolíme.
- 5Nakrájenou zeleninu smícháme ve velké míse s osmaženými kousky ryby, podle chuti přidáme ocet, pepř a sůl.
- 6Salát rozprostřeme na talíře, přelijeme mandlovou omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.