Treska dušená s rajčaty a celerem
40 min.
Ingredience
- 100gramůCibulka jarní
- 2stroužkyČesnek
- 150gramůCeler řapíkatý
- 500gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 200mililitrůVývar rybí
- 50gramůOříšky piniové
- 40gramůEstragon
- 40gramůKapary
- 600gramůTreska obecná
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 25gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
555 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
32 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Filety z tresky nakrájíme na menší kousky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, řapíkatý celer nakrájíme na nudličky, rajčata scedíme, lístky estragonu posekáme najemno.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem, osmahneme, přidáme řapíkatý celer, orestujeme, přidáme rajčata, kapary, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a dusíme asi 10 minut. Přiložíme kousky ryby, piniová semínka a dusíme dalších 10 minut.
- 3Pokrm upravíme na talíře a posypeme estragonem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.