Treska na bylinkách
75 min.
Ingredience
- 1kusCeler bulvový
- 310mililitrůVoda pitná
- 310mililitrůOlej olivový
- 3kusyRajčata
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaMáta
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 2kusyCibule
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaKopr čerstvý
- 1kilogramTreska aljašská
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
632 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
53 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na kolečka, rajčata nasekáme nadrobno, česnek na plátky, kopr, mátu, celer a petrželku nasekáme. Z tresky vykrojíme 6 steaků.
- 2Na oleji necháme zezlátnout cibuli, přidáme rajčata, česnek, cukr, kopr, mátu, celer, petrželku a 310 ml vody, sůl a pepř. Směs vaříme 25 minut, až se omáčka zredukuje na 1/3.
- 3Rybí steaky povaříme 10 minut doměkka. Pak přidáme citronovou šťávu a necháme je 20 minut odležet.
- 4Tresku podáváme s omáčkou a bylinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.