Treska na celeru
45 min.
Ingredience
- 600gramůTreska aljašská
- 200gramůCeler řapíkatý
- 30gramůHrozinky
- 80gramůOlej olivový
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 1kusCibule
- 50gramůOlivy zelené
- 20gramůOříšky piniové
- 2decilitryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
24 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Hrozinky necháme bobtnat 15 minut ve vlažné vodě. Očistíme žebra celeru a pokrájíme na tyčinky. Oloupeme cibuli a pokrájíme.
- 2V pekáči vaříme 8 minut olej s 2 dl vody a pokrájeným celerem a cibulí, tekutinu osolíme a opepříme. Přidáme osolené rybí plátky, vypeckované olivy, piniová semínka, scezené a pokrájené hrozinky a celerovou nať.
- 3Zakryjeme pekáč hliníkovou fólií, dáme do předehřáté trouby na 180 °C a necháme 15-20 minut rybí plátky podusit. Po vytažení z trouby přemístíme na servírovací mísu, přelijeme omáčkou a hotový pokrm podáváme na stůl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.