Treska na smetaně

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
529 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
35 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme a na čtvrtky nakrájíme brambory. Uvaříme v osolené vodě.
  • 2
    Osolíme, opepříme a v mouce obalíme porce ryby a na tuku osmahneme.
  • 3
    Nastrouháme sýr.
  • 4
    Uvaříme natvrdo vejce a po vychladnutí oloupeme a nasekáme.
  • 5
    Připravíme smetanovo křenovou omáčku tak, že umícháme v hrnci světlou jíšku z jedné lžíce mouky a jedné lžíce másla a zředíme horkým vývarem z masa. Přidáme zakysanou smetanu a vaříme 10 minut. Vmícháme křen a přidáme lžíci másla.
  • 6
    Do žáruvzdorné mísy nalijeme trochu smetanové omáčky, vložíme osmahnutou rybu a obložíme vařenými brambory.
  • 7
    Rybu posypeme sekaným vejcem, vše zalijeme smetanovou omáčkou.
  • 8
    Posypeme strouhaným sýrem, poklademe vločkami másla a 10 minut zapékáme v předehřáté troubě.
  • 9
    Ozdobíme petrželkou a podáváme se zeleninovou oblohou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.