Treska na smetaně
80 min.
Ingredience
- 1hrstPetržel - nať
- 500gramůBrambory
- 2lžíceKřen
- 2lžíceTuk
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůSýr Eidam cihla 30%
- 500gramůTreska aljašská
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 250mililitrůZakysaná smetana
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
529 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
35 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme a na čtvrtky nakrájíme brambory. Uvaříme v osolené vodě.
- 2Osolíme, opepříme a v mouce obalíme porce ryby a na tuku osmahneme.
- 3Nastrouháme sýr.
- 4Uvaříme natvrdo vejce a po vychladnutí oloupeme a nasekáme.
- 5Připravíme smetanovo křenovou omáčku tak, že umícháme v hrnci světlou jíšku z jedné lžíce mouky a jedné lžíce másla a zředíme horkým vývarem z masa. Přidáme zakysanou smetanu a vaříme 10 minut. Vmícháme křen a přidáme lžíci másla.
- 6Do žáruvzdorné mísy nalijeme trochu smetanové omáčky, vložíme osmahnutou rybu a obložíme vařenými brambory.
- 7Rybu posypeme sekaným vejcem, vše zalijeme smetanovou omáčkou.
- 8Posypeme strouhaným sýrem, poklademe vločkami másla a 10 minut zapékáme v předehřáté troubě.
- 9Ozdobíme petrželkou a podáváme se zeleninovou oblohou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.