Treska na smetaně
60 min.
Ingredience
- 300mililitrůMléko polotučné
- 20gramůCibule
- 5gramůPepř černý celý
- 1kusBobkový list
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 3lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 30gramůStrouhanka
- 30gramůSýr Parmezán
- 10gramůPetržel - nať
- 750gramůTreska aljašská
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
15 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme mléko, přidáme cibuli, celý pepř, bobkový list a přivedeme k varu. Odstavíme, přikryjeme a necháme 10 minut vyluhovat. Mělkou zapékací mísu vymažeme máslem.
- 2Tresku nakrájíme na kousky velké 7 cm a klademe je v jedné vrstvě na mísu. Osolíme a opepříme.
- 3V hrnci rozpustíme polovinu másla, přidáme citronovou šťávu, nakrájené žampiony, osolíme, opepříme a zvolna za občasného míchání asi 5 minut smažíme, až houby změknou. Děrovanou naběračkou houby vyjmeme a klademe je na vrstvu rybích kousků.
- 4Ochucené mléko scedíme a odložíme stranou. V hrnci rozehřejeme zbylé máslo, přidáme mouku a průběžně promícháváme ji lehce opražíme. Postupně přimícháme ochucené mléko. Průběžně promícháváme a vaříme omáčku do zhoustnutí. Přimícháme smetanu, osolíme, opepříme a prohřejeme.
- 5Omáčku nalijeme na rybu s houbami, vše posypeme strouhankou a strouhaným parmezánem. Pečeme 25-30 minut v předehřáté troubě při 190°C, až je ryba propečená a povrch dozlatova. Ozdobíme petrželovou natí a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.