Treska plněná šunkou a sýrem
60 min.
Ingredience
- 120gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 100gramůSýr Gouda 45%
- 100gramůŠunka dušená
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 1lžícePetržel - nať
- 1000gramůTreska aljašská
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
709 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
44 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
456 mg
Cukr
639 mg
Postup přípravy
- 1Ze 100g másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji smetanou a necháme vychladnout. Vmícháme žloutky, na kostičky nakrájený sýr, nadrobno nakrájenou šunku, sůl a pepř. Zahřejeme, aby se sýr roztavil a vznikla hladká směs. Očištěné a omyté tresky urovnáme do zapékací mísy bříškem vzhůru a naplníme je připravenou směsí. Ryby pokapeme rajčatovým protlakem a navrch položíme vločky zbylého másla. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Upečené tresky posypeme nasekanou petrželkou. Vhodnou přílohou je čerstvý chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.