Treska po janovsku

65 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
321 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
13 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté filety z tresky osolíme, pokapeme citronovou šťávou, urovnáme je do zapékací mísy vymazané olejem a krátce zapečeme.
  • 2
    Spařená a oloupaná rajčata nakrájíme na kostičky, cibuli a česnek drobně nasekáme.
  • 3
    Cibuli s česnekem zpěníme na rozpáleném oleji, přidáme rajčata, osolíme, opepříme a krátce podusíme. Když se tekutina odpaří, přisypeme jemně nasekanou bazalku a petrželku. Směsí potřeme jednotlivé porce tresky.
  • 4
    Nastrouhaný sýr a žloutky smícháme se smetanou a nalijeme na rybu. Pokrm zapečeme pod grilem nebo v horké troubě dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.