Treska po janovsku
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 800gramůFilé z aljašské tresky
- 4kusyRajčata
- 3lžíceSýr Parmezán
- 1lžícePetržel - nať
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceBazalka
- 1kusCitrony
- 2stroužkyČesnek
- 4lžíceSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
321 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
13 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté filety z tresky osolíme, pokapeme citronovou šťávou, urovnáme je do zapékací mísy vymazané olejem a krátce zapečeme.
- 2Spařená a oloupaná rajčata nakrájíme na kostičky, cibuli a česnek drobně nasekáme.
- 3Cibuli s česnekem zpěníme na rozpáleném oleji, přidáme rajčata, osolíme, opepříme a krátce podusíme. Když se tekutina odpaří, přisypeme jemně nasekanou bazalku a petrželku. Směsí potřeme jednotlivé porce tresky.
- 4Nastrouhaný sýr a žloutky smícháme se smetanou a nalijeme na rybu. Pokrm zapečeme pod grilem nebo v horké troubě dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.