Treska s bramborami a česnekem
60 min.
Ingredience
- 500gramůTreska aljašská
- 500gramůBrambory vařené ve slupce
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaPetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
32 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Porce ryby omyjeme a uvaříme zvolna v osolené a okyselené vodě.
- 2Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky.
- 3Na ohnivzdorné pánvi rozpustíme máslo a přidáme jemně nakrájený česnek. Na jinou pánev vložíme kousky tresky střídavě s bramborami, pokropíme česnekovým máslem, posypeme petrželkou a opepříme. Omastíme máslem a zapečeme v troubě.
- 4Hotový pokrm pokapeme citronovou šťávou.
- 5Podáváme se zeleninovými saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.