Treska s krevetami a smetanou
40 min.
Ingredience
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 40mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1stroužekČesnek
- 10gramůPažitka
- 10gramůKopr čerstvý
- 800gramůTreska aljašská
- 300gramůKrevety tygří - loupané
- 600mililitrůVývar rybí
- 40gramůMáslo čerstvé
- 30gramůOlej rostlinný
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
22 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
788 mg
Cukr
194 mg
Postup přípravy
- 1Krevety kuchyňsky připravíme. Vývar uvedeme do varu a zredukujeme jej na 375 ml. Máslo rozpustíme a přidáme do něj nadrobno nasekaný česnek. Zaprášíme moukou a povaříme minutu, až vzkypí. Odstavíme ze zdroje tepla a pomalu vmícháme rybí vývar. Vrátíme zpět a stále mícháme, až se omáčka povaří a zhoustne, minutu provaříme. Odstavíme a vmícháme smetanu, okořeníme a necháme v teple. V pánvi zahřejeme trochu oleje a v něm filety při střední teplotě z obou stran opečeme, celkem asi 4 minuty, až je lze vidličkou lehce natrhat a položíme je na talíř. Do pánve vložíme krevety a 2-3 minuty je opékáme dorůžova. Do omáčky vmícháme pažitku a kopr; na ryby navrstvíme krevety a přelijeme omáčkou. Podáváme ozdobené pažitkou a snílkami kopru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.