Treska s omáčkou z česneku a bylinek
40 min.
Ingredience
- 2kusyCitrony
- 4plátkyTreska aljašská
- 5lžicOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžícePetržel - nať
- 2lžíceMáta
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
88 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
8 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
91 mg
Postup přípravy
- 1Rybí plátky opereme ve vodě a hned osušíme. Pečící papír nastříháme na kousky, do nichž budeme moci zabalit jednotlivé porce ryby. Osušené rybí maso potřeme jednou lžící oleje, vložíme na papír, na každou porci ryby položíme dva plátky citronu a maso do papíru zabalíme. Na pečícím plechu pečeme v troubě předehřáté na 200°C přibližně dvacet minut.
- 2V mezičase umixujeme čtyři lžíce olivového oleje, nasekanou petrželovou nať a mátu, šťávu z půlky citronu a utřený česnek. Ochutíme solí a pepřem podle potřeby.
- 3Hotové maso přeneseme na talíře, přelijeme omáčkou a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.