Treska s ořechy po italsku
45 min.
Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 50gramůStrouhanka
- 25gramůOřechy vlašské
- 2kusyCitrony
- 2špetkyRozmarýn čerstvý
- 2lžícePetržel - nať
- 4plátkyTreska aljašská
- 1stroužekČesnek
- 3lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 1kusChilli paprička
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
206 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
18 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
847 mg
Postup přípravy
- 1Máslo rozehřejeme v pánvi, sundáme pánev z ohně, přidáme do ní strouhanku, polovinu citronové kůry a šťávy, ořechy, polovinu petrželky a polovinu rozmarýnu. Obalíme ve směsi plátky ryby a dáme do zapékací mísy. V předehřáté troubě zapékáme 30 minut.
- 2V misce smícháme zbývající citronovou šťávu a kůru, rozmarýn, česnek, chilli a petrželku. Přidáme ořechový olej a promícháme. Hotové plátky směsí pokryjeme.
- 3Naložíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.