Treska s rýží a vejci
45 min.
Ingredience
- 400gramůRýže loupaná
- 750gramůTreska aljašská
- 4kusyVejce slepičí
- 1000mililitrůVoda pitná
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaKardamom
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
661 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
12 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Na pánvi na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme propláchnutou rýži a za stálého míchání dusíme 5 minut. Potom na rýži položíme omyté, na kousky nakrájené porce tresky a pod pokličkou dusíme 10 minut. Podle potřeby podlijeme během dušení trochou vody. Nakonec pokrm podle chuti osolíme, opepříme a přidáme uvařená, na čtvrtky nakrájená vejce. Opepříme, okořeníme kardamomem, posypeme nasekanou petrželkou a podusíme ještě 5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.