Treska v pikantní omáčce
25 min.
Ingredience
- 600gramůTreska aljašská
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 25gramůMouka pšeničná hladká
- 2,5decilitryVývar zeleninový
- 1decilitrVíno bílé
- 2lžíceZakysaná smetana
- 2lžíceHořčice
- 2hrstiPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
320 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
14 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
742 mg
Postup přípravy
- 1Tresku omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky, ochutíme citronovou šťávou, opepříme a osolíme.
- 2V pánvi rozehřejeme lžíci másla, kousky ryby na ní při opatrném obracení smažíme ze všech stran. Usmaženou tresku vyndáme do misky a odložíme stranou.
- 3Do pánve přidáme zbylé máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání smažíme do zlatova. Postupně přilijeme vývar i víno, za stálého míchání vaříme, až omáčka zhoustne. Přidáme smetanu, hořčici, podle chuti pepř, sůl a ještě chvíli necháme provařit.
- 4Do omáčky vložíme kousky tresky, na mírném ohni 5 minut prohříváme.
- 5Rybu podáváme přelitou hustou omáčkou a posypanou nakrájenou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.