Treska v pikantní omáčce

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
320 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
14 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
742 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tresku omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky, ochutíme citronovou šťávou, opepříme a osolíme.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme lžíci másla, kousky ryby na ní při opatrném obracení smažíme ze všech stran. Usmaženou tresku vyndáme do misky a odložíme stranou.
  • 3
    Do pánve přidáme zbylé máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání smažíme do zlatova. Postupně přilijeme vývar i víno, za stálého míchání vaříme, až omáčka zhoustne. Přidáme smetanu, hořčici, podle chuti pepř, sůl a ještě chvíli necháme provařit.
  • 4
    Do omáčky vložíme kousky tresky, na mírném ohni 5 minut prohříváme.
  • 5
    Rybu podáváme přelitou hustou omáčkou a posypanou nakrájenou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.