Treska v sezamu
40 min.
Ingredience
- 1kusMango
- 3lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceTvaroh měkký - nízkotučný
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř bílý
- 100gramůSezam - semena
- 750gramůFilé z aljašské tresky
- 5lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
- 6lžicOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
26 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Mango oloupeme a odkrojíme dužinu od jádra. Umixujeme dužinu, lžíci citronové šťávy a tvaroh na pyré. Osolíme, opepříme a přidáme cayenský pepř.
- 2Nahrubo pomeleme sezam. Omyjeme rybu a osušíme. Rozdělíme ji na 4 porce. Osolíme, opepříme, pokapeme zbylým citronem.
- 3Do talíře dáme mouku, do dalšího rozšlehaná vejce. Rybu obalíme v mouce, poté vajíčkem a pak v mletém sezamu.
- 4Rozehřejeme ve velké pánvi olej a smažíme dozlatova rybu. Jednou obrátíme.
- 5Podáváme s mangovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.