Treska zapečená s bramborami
35 min.
Ingredience
- 800gramůTreska aljašská
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyCuketa
- 500gramůBrambory
- 400gramůSýr smetanový tavený 45%
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 1hrstPažitka
- 1hrstPetržel kudrnka
- 5gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
24 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
505 mg
Postup přípravy
- 1Tresku omyjeme, osušíme, naporcujeme, pokapeme citronovu šťávou, opepříme a osolíme. Sýr v misce smícháme se smetanou a jemně nasekanou petrželkou a pažitkou.
- 2Brambory oškrábeme a omyjeme, cuketu oloupeme, obě tyto suroviny nastrouháme na jemné plátky a necháme krátce povařit ve vařící osolené vodě.
- 3Zapékací žáruvzdornou formu vytřeme máslem, rozložíme do ní směs brambor a cukety a pečeme 10 minut v troubě, předehřáté na 200°C. Potom formu vyndáme z trouby, na brambory s cuketou rozložíme porce ryby, zalijeme smetanou se sýrem a pečeme dalších 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.