Treska zapečená s rajčaty a paprikami
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 5kusůPaprika zelená
- 750gramůBrambory vařené
- 1kusBobkový list
- 500gramůRajčata
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceStrouhanka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaTymián sušený
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5šálekOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
519 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
32 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1V malém množství osolené vody povaříme tresku zhruba 5 minut. Tresku necháme ve vývaru vychladnout. Mezitím opečeme na plotýnce papriky, pokropíme je studenou vodou, sloupneme, odstraníme semena a dřeň nakrájíme na nudličky. Na jemno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme rajčata, půlené stroužky česneku, koření, zalijeme vývarem z tresky a povaříme zhruba 10 minut. Poté zahustíme moukou a zcedíme.
- 2Máslem vymastíme ohnivzdornou misku. Pokladme ji vrstvou brambor nakrájených na plátky, osolíme, na ně vyskládáme tresku, na tresku dáme nakrájené papriky, zalijeme rajčatovou omáčkou a vše opakujeme, až vše spotřebujeme.
- 3Na závěr posypeme strouhanou houskou a vše zapékáme ve vyhřáté troubě zhruba 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.