Treska zapečená s rajčaty a paprikami

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
519 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
32 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V malém množství osolené vody povaříme tresku zhruba 5 minut. Tresku necháme ve vývaru vychladnout. Mezitím opečeme na plotýnce papriky, pokropíme je studenou vodou, sloupneme, odstraníme semena a dřeň nakrájíme na nudličky. Na jemno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme rajčata, půlené stroužky česneku, koření, zalijeme vývarem z tresky a povaříme zhruba 10 minut. Poté zahustíme moukou a zcedíme.
  • 2
    Máslem vymastíme ohnivzdornou misku. Pokladme ji vrstvou brambor nakrájených na plátky, osolíme, na ně vyskládáme tresku, na tresku dáme nakrájené papriky, zalijeme rajčatovou omáčkou a vše opakujeme, až vše spotřebujeme.
  • 3
    Na závěr posypeme strouhanou houskou a vše zapékáme ve vyhřáté troubě zhruba 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.