Trofie se slávkami a červenou řepou
30 min.
Ingredience
- 10gramůSůl
- 150gramůČervená řepa
- 1kusFeferony
- 80mililitrůOlej olivový extra panenský
- 10gramůPetržel - nať
- 500gramůMušle slávky
- 2stroužkyČesnek
- 5gramůPepř černý mletý
- 280gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
24 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mouku, sůl a přiměřené množství vody smícháme a hněteme tak dlouho, až vznikne hladké těsto, z něj oddělujeme kousky velké asi jako lískový oříšek. Dlaní ruky je rozválíme tak, aby vznikly zakroucené trofie, uprostřed silnější a se špičatými konci. Lastury omyjeme a dáme do mísy s vodou a hrubou solí, aby se pročistily.
- 2Červenou řepu omyjeme a na pánvi s olejem a utřeným jedním stroužkem česneku bez jádra osmahneme 3 minuty. Slávky dobře propláchneme a dáme vařit v druhé pánvi se zbylým stroužkem česneku, pepřem a feferonkou. Jakmile se otevřou, dáme na talíř a udržujeme teplé. Ze šťávy vzniklé z vody, která byla v lasturách, vyjmeme česnek.
- 3V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a nasypeme do ní trofie. Scedíme, jakmile vyplavou na povrch, a povaříme ve šťávě ze slávek.
- 4Přidáme červenou řepu a po 2 minutách i mušle. Vše promícháme a ihned podáváme posypané nadrobno nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.