Trofie se slávkami a červenou řepou

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
24 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku, sůl a přiměřené množství vody smícháme a hněteme tak dlouho, až vznikne hladké těsto, z něj oddělujeme kousky velké asi jako lískový oříšek. Dlaní ruky je rozválíme tak, aby vznikly zakroucené trofie, uprostřed silnější a se špičatými konci. Lastury omyjeme a dáme do mísy s vodou a hrubou solí, aby se pročistily.
  • 2
    Červenou řepu omyjeme a na pánvi s olejem a utřeným jedním stroužkem česneku bez jádra osmahneme 3 minuty. Slávky dobře propláchneme a dáme vařit v druhé pánvi se zbylým stroužkem česneku, pepřem a feferonkou. Jakmile se otevřou, dáme na talíř a udržujeme teplé. Ze šťávy vzniklé z vody, která byla v lasturách, vyjmeme česnek.
  • 3
    V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a nasypeme do ní trofie. Scedíme, jakmile vyplavou na povrch, a povaříme ve šťávě ze slávek.
  • 4
    Přidáme červenou řepu a po 2 minutách i mušle. Vše promícháme a ihned podáváme posypané nadrobno nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.