Tuňák na rajčatech
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceRozmarýn čerstvý
- 6kusůRajčata
- 1špetkaCitronová kůra
- 600gramůTuňák obecný
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceLimetková šťáva
- 1špetkaSůl
- 100mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
33 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nejprve smícháme prolisovaný stroužek česneku, kůru z citronu a polovinu šťávy z limetky, olej a 1 lžíci rozmarýnu. Steaky z tuňáka ponoříme do směsi a necháme je v lednici půl hodiny marinovat.
- 2Do předehřáté trouby na 200 stupňů Celsia na asi 17 minut umístíme plech s plátky rajčat, cibule, posypané rozmarýnem, okořeněné a pokapané olejem.
- 3Tuňáka, pokapaného limetkou, zprudka smažíme asi čtyři minuty na pánvi s olejem, podle chuti osolíme. Servírujeme se zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.