Tuňák na rajčatech

70 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
33 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve smícháme prolisovaný stroužek česneku, kůru z citronu a polovinu šťávy z limetky, olej a 1 lžíci rozmarýnu. Steaky z tuňáka ponoříme do směsi a necháme je v lednici půl hodiny marinovat.
  • 2
    Do předehřáté trouby na 200 stupňů Celsia na asi 17 minut umístíme plech s plátky rajčat, cibule, posypané rozmarýnem, okořeněné a pokapané olejem.
  • 3
    Tuňáka, pokapaného limetkou, zprudka smažíme asi čtyři minuty na pánvi s olejem, podle chuti osolíme. Servírujeme se zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.