Tuňák s opečenou paprikou
50 min.
Ingredience
- 4plátkyTuňák obecný
- 3lžíceCitronová šťáva
- 1litrVoda pitná
- 6lžicOlej olivový
- 2kusyPaprika oranžová
- 2kusyPaprika červená
- 1lžičkaBalsamico ocet
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1baleníOlivy černé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
15 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Plátky tuňáka dáme na 15 minut do mísy s citronovou šťávou a vodou. Poté je necháme okapat, polijeme trochou olivového oleje, osolíme a opepříme. Rozpůlíme papriky a zbavíme semínek. V grilu opékáme 12 minut ze všech stran. Poté dáme do igelitového sáčku a uzavřeme.
- 2Tuňáka opékáme na rozpáleném grilu 15 minut a občas obrátíme.
- 3Jakmile papriky vychladnou, oloupeme je a nakrájíme na 4 pruhy, dáme do misky. V misce zalijeme olejem, balzámovým octem a přidáme olivy.
- 4Tuňáka podáváme horkého se salátem z pečených paprik.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.