Tuňák s paprikou
70 min.
Ingredience
- 700gramůTuňák obecný
- 500gramůLilek
- 200gramůCuketa
- 80gramůPaprika červená
- 80gramůPaprika oranžová
- 180mililitrůOlej olivový
- 2kusyChilli paprička
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
717 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
56 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cukety a lilky nakrájíme na kolečka o tloušťce 1/2 cm. Papriky nakrájíme na 3cm kousky. V porcelánové misce smícháme olej, drcený česnek a chilli a do této marinády na 30 minut naložíme nakrájenou zeleninu. Poté necháme okapat a kousky opečeme z každé strany 4-5 minut na roštu potřeném olejem. Uchováme v teple.
- 2Steaky potřeme olejem a opečeme na roštu 2-3 minuty z každé strany tak, aby střed zůstal růžový. Osolíme a opepříme a servírujeme s grilovanou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.