Tuňák s pikantní rajčatovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 800gramůTuňák obecný
- 40mililitrůOlej olivový
- 120gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 500gramůRajčata
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaCukr krupice
- 4gramyPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
20 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Tuňáka omyjeme a nakrájíme na plátky o síle 4 cm. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme najemno. Petržel nasekáme na drobné kousky. Rajčata omyjeme a pokrájíme na malé kostičky.
- 2Olej rozpálíme a osmažíme na něm porce ryby, které osmažíme z obou stran. Poté z pánve vyjmeme a dáme stranou. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme a posypeme cukrem. Dusíme do změknutí. Dušená rajčata propasírujeme přes síto, do omáčky vrátíme porce ryby a necháme prohřát. Dochutíme solí a pepřem dle potřeby, servírujeme posypané petrželí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.