Tuňák s rajčatovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 7lžicOlej olivový
- 2lžíceKapary sterilované
- 100gramůOlivy černé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžíceMáta
- 600gramůTuňák obecný
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceBazalka
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
21 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli a česnek najemno nasekáme a necháme zesklovatět na 3 lžících olivového oleje. Přidáme nakrájená rajčata i se šťávou a povaříme asi 10 minut.
- 2Do omáčky přidáme kapary, olivy a dusíme ještě 2 minuty. Osolíme, opepříme, okořeníme muškátem, nasekanými bylinkami a mírně osladíme. Odstavíme z plotny.
- 3Omyté porce tuňáka osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Maso opečeme na 4 lžících oleje dozlatova. Upravíme je na talíře, přelijeme rajčatovou omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.