Tuňák se soudečkovými rajčaty
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3lžíceRozmarýn čerstvý
- 6kusůRajčata soudková
- 1stroužekČesnek
- 5lžicOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusLimetka
- 600gramůTuňák obecný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
17 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Smícháme ve větší míse česnek, polovinu limetkové šťávy, limetkovou kůru, 2 lžíce oleje a lžíci rozmarýnu. Přidáme porce tuňáka a obalíme důkladně v připravené směsi. Zakryjeme mísu, vložíme do lednice a marinujeme 30 minut.
- 2Na 220 stupňů předehřejeme troubu.
- 3Do ohnivzdorné mísy dáme rozkrojená rajčata a nakrájenou cibuli a zbylý rozmarýn. Pokapeme olejem, osolíme a opepříme. 20 minut pečeme zeleninu, dokud nezměkne a nezhnědne.
- 4V grilovací pánvi osmahneme dozlatova tuňáka.
- 5Pokapeme zbylou limetkovou šťávou a podáváme s rajčaty a cibulí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.