Tuňák se zelenou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 8lžicPetržel - nať
- 1kusPaprika zelená
- 8lžicOlivy zelené
- 2lžíceKapary
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 150mililitrůVíno bílé
- 500gramůTuňák obecný
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
286 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
11 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
927 mg
Cukr
819 mg
Postup přípravy
- 1Předehřejeme si troubu na 190 °C.
- 2Vedle v zapékací misce smícháme nadrobno nasekanou čerstvou petržel, opláchnutou, jader zbavenou, na kostičky pokrájenou zelenou papriku, nadrobno nakrájené olivy, kapary a lžičku natrhaného tymiánu, lžíci oleje, citronovou šťávu a víno. Směs vložíme na podušení na 10 minut do trouby.
- 3Vyndáme misku z trouby a snížíme teplotu na 180 stupňů. Do směsi vložíme na 4 díly rozříznutý steak z tuňáka, polijeme ho šťávou ze směsi, pokapeme zbylým olejem, posolíme a opepříme. Misku vložíme opět do trouby na 10 až 15 minut a pečeme, až je ryba dle naší chuti. Jakmile je ryba hotová, servírujeme horké na stůl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.