Tuňák v citrusové marinádě
28 min.
Ingredience
- 2kusyPomeranče
- 550gramůTuňák obecný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2kusyOregano čerstvé
- 2lžíceSherry brandy
- 2lžičkyHořčice
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
11 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Rybu omyjeme a osušíme, posypeme solí a pepřem a opékáme asi 3 minuty z obou stran na rozehřátém olivovém oleji tak, aby maso zůstalo uvnitř růžové. Poté tuňáka nakrájíme na plátky silné asi 1 cm a vložíme do mísy.
- 2Z omytých chemicky neošetřených pomerančů nastrouháme kůru asi na jednu lžíci a vylisujeme šťávu. Pomerančovou a citronovou šťávu smícháme s hořčicí, sherry, solí a pepřem.
- 3Citrusovou marinádu nalijeme na plátky tuňáka. Pokrm zdobíme lístky čerstvého oregana a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.