Tuňák v citrusové marinádě

28 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
11 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybu omyjeme a osušíme, posypeme solí a pepřem a opékáme asi 3 minuty z obou stran na rozehřátém olivovém oleji tak, aby maso zůstalo uvnitř růžové. Poté tuňáka nakrájíme na plátky silné asi 1 cm a vložíme do mísy.
  • 2
    Z omytých chemicky neošetřených pomerančů nastrouháme kůru asi na jednu lžíci a vylisujeme šťávu. Pomerančovou a citronovou šťávu smícháme s hořčicí, sherry, solí a pepřem.
  • 3
    Citrusovou marinádu nalijeme na plátky tuňáka. Pokrm zdobíme lístky čerstvého oregana a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.