Tuňák zapečený v kokosovém mléku
30 min.
Ingredience
- 800gramůTuňák obecný
- 3lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1kusZázvor celý
- 0,5decilitrKokosové mléko
- 2kusyBanány
- 1lžičkaŠafrán
- 1lžičkaSkořice mletá
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
19 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
6 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Plátky tuňáka omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a uložíme do chladu.
- 2Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Zázvor oloupeme a najemno nakrájíme.
- 3Ve větší pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a připravený česnek, cibuli i zázvor na něm krátce osmažíme.
- 4Do pánve přilijeme kokosové mléko, vše promícháme a přivedeme k varu.
- 5Banány oloupeme, příčně nakrájíme na kolečka a vložíme je do vařícího kokosového mléka. Směs v pánvi dochutíme šafránem, skořicí, pepřem a solí.
- 6V druhé pánvi rozehřejeme zbylý olej a porce ryby na něm osmažíme z obou stran.
- 7Osmažené ryby pak dáme do zapékací mísy, zalijeme omáčkou z pánve a přikryté pečeme 15 minut v troubě, předehřáté na 180 stupňů.
- 8Zapečené ryby rozdělíme na porce a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.