Tuňák zapečený v kokosovém mléku

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
19 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
6 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plátky tuňáka omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a uložíme do chladu.
  • 2
    Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Zázvor oloupeme a najemno nakrájíme.
  • 3
    Ve větší pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a připravený česnek, cibuli i zázvor na něm krátce osmažíme.
  • 4
    Do pánve přilijeme kokosové mléko, vše promícháme a přivedeme k varu.
  • 5
    Banány oloupeme, příčně nakrájíme na kolečka a vložíme je do vařícího kokosového mléka. Směs v pánvi dochutíme šafránem, skořicí, pepřem a solí.
  • 6
    V druhé pánvi rozehřejeme zbylý olej a porce ryby na něm osmažíme z obou stran.
  • 7
    Osmažené ryby pak dáme do zapékací mísy, zalijeme omáčkou z pánve a přikryté pečeme 15 minut v troubě, předehřáté na 180 stupňů.
  • 8
    Zapečené ryby rozdělíme na porce a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.