Tuňák zapékaný s brokolicí

47 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
22 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
647 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mraženou brokolici rozmrazíme. V pánvi rozpálíme lžíci másla, přidáme nasekané mandle a pražíme, až se lehce zabarví. Vyjmeme z pánve. Do tuku přidáme mouku a krátce ji opražíme, přiléváme mléko a stále mícháme, vaříme asi 5 minut, až omáčka zhoustne. Osolíme, opepříme, vrátíme mandle a odstavíme.
  • 2
    Brokolici dobře osušíme a narovnáme do ohnivzdorné formy vymazané máslem. Tuňáka necháme dobře okapat, poklademe do středu formy na stonky brokolice a zalijeme omáčkou.
  • 3
    Pokrm zakryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 20–30 minut, až je brokolice hotová. Odstraníme alobal, tuňáka posypeme paprikou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.