Tuňák zapékaný s brokolicí
47 min.
Ingredience
- 300gramůBrokolice
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůTuňák v oleji
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 3lžíceMandle
- 0,25litrMléko polotučné
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
22 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
647 mg
Postup přípravy
- 1Mraženou brokolici rozmrazíme. V pánvi rozpálíme lžíci másla, přidáme nasekané mandle a pražíme, až se lehce zabarví. Vyjmeme z pánve. Do tuku přidáme mouku a krátce ji opražíme, přiléváme mléko a stále mícháme, vaříme asi 5 minut, až omáčka zhoustne. Osolíme, opepříme, vrátíme mandle a odstavíme.
- 2Brokolici dobře osušíme a narovnáme do ohnivzdorné formy vymazané máslem. Tuňáka necháme dobře okapat, poklademe do středu formy na stonky brokolice a zalijeme omáčkou.
- 3Pokrm zakryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 20–30 minut, až je brokolice hotová. Odstraníme alobal, tuňáka posypeme paprikou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.