Tuňáková polévka s palmovými srdíčky

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
909 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
35 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filety z tuňáka omyjeme, pokrájíme na kousky velikosti sousta, dáme do mísy, pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Oloupaný česnek prolisujeme a přimícháme k rybě.
  • 2
    Nakládaná palmová srdíčka scedíme a necháme odkapat.
  • 3
    Očištěnou a omytou cibuli pokrájíme na kolečka a v hrnci na rozpuštěném másle cibuli zpěníme, přidáme kousky ryby, promícháme a zalijeme 1 litrem bujonu z mušlí a vaříme asi 6 minut.
  • 4
    Přimícháme 2 lžičky octa, 1 lžičku cukru, palmová srdíčka, promícháme, dosolíme podle chuti a podáváme.
  • 5
    Bujon z mušlí a ryb [30049]:
  • 6
    Omyjeme 0.5 kg rybích odřezků - např. hlavy, hřbetní kosti ap. a odložíme do mísy. Dobře očistíme a omyjeme 8 ks svatojakubských a 0.5 kg Venušiných mušlí a přidáme je k rybím odřezkům.
  • 7
    Omyjeme a rozkrojíme chilli papričku, zbavíme ji semínek a pokrájíme na menší kousky. 3 ks očištěné šalotky pokrájíme nadrobno, oloupaný česnek prolisujeme a spolu s mušlemi a rybími odřezky za občasného promíchání dusíme ve větším hrnci na bylinkovém másle přibližně 5 minut.
  • 8
    Pak přilijeme 1/2 litru bílého vína a 1 litr vody, přidáme mleté nové koření, pepř a chilli a zázvor. Polévku přivedeme k varu, snížíme teplotu a pomalu vaříme 20 minut. Pak do polévky přidáme omytá pokrájená rajčata a vaříme dalších 10 minut.
  • 9
    Uvařenou polévku dáme vychladit, pak ji přecedíme přes husté síto do druhého hrnce a dochutíme solí. Takto získáme čistý bujon.
  • 10
    Mušle vyjmeme z lastur a podáváme s opečenou bagetou na bylinkovém másle.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.